Vroiam sa fac ceva pe baza de naut, de pus pe paine, dar nu clasicul hummus. Asa ca am improvizat un pic si a iesit un pateu delicios, cu mare succes la copii.

Ingrediente am pus dupa ochi:

1 castron mic de naut hidratat peste noapte

2 linguri de seminte de floarea-soarelui

1 catel de usturoi

1 lingura de ulei de migdale

Sare, piper si boia dupa gust

Nautul se fierbe. Cand e gata, scurgeti de apa dar pastrati o jumatate de pahar si adaugati la amestec pana ajungeti la consistenta dorita. Semintele si catelul de usturoi se coc in cuptor in jur de 10 minute. Apoi se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca si maruntesc cu un blender vertical (puteti incerca si cu un blender clasic, cu un robot de maruntit sau chiar cu furculita). Daca e prea tare pasta, mai adaugati apa in care a fiert nautul.

Bun pe paine prajita, alaturi de o salata sau cu castraveti proaspeti.

Pofta buna!

Advertisements