3-4 buchetele de broccoli si coada
1/4 conopida
2 morcovi mici
2 cartofi mici
1 ceapa
Sare, piper
Smantana (optional)

Supa crema e printre preferatele noastre, mai ales in sezonul rece. DIn cantitatile de mai sus iese cam o portie pentru toata familia, daca sunteti mai numerosi, mai adaugati legume dupa plac.

Se curata morcovii, cartofii si ceapa. Se taie bucati. Se spala si se desfac in buchetele conopida si broccoli. Se pun toate la fiert, cu apa cat sa le acopere. Se lasa 20-25 minute, pana se pot intepa cu furculita, semn ca au fiert.

Cand sunt gata, luati legumele cu o paleta si puneti-le in blender sau bolul mixerului, cu o parte din lichid. Dupa ce le pasati, mai adaugati lichid daca este nevoie, in functie de cat de groasa/lichida vreti sa fie supa crema. Adaugati sare si piper dupa gust.

Serviti cu smantana si crutoane (paine prajita la toaster sau la cuptor).

Pofta buna!

supa-crema-conopida

Advertisements