250 g faina alba
4 linguri de faina de cocos
2 oua
100 ml ulei de cocos
1 lingura de miere
100 g caju maruntit
3 linguri morcov dat pe razatoarea mica
Se topeste uleiul de cocos la bain marie iar cand s-a racit se amesteca cu mierea. Se bat ouale cu uleiul si mierea.
Se amesteca faina cernuta cu ouale, uleiul si mierea, apoi se adauga si morcovul ras si caju-ul maruntit (in rasnita sau robot). Se omogenizeaza bine, iar aluatul rezultat se pune la frigider aprox 30 minute.
Se scoate, se intinde in foaie de aprox.  3-4 mm, apoi se taie in formele dorite.
Se pun in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute. Stati cu ochii pe ei, se pot arde usor daca nu sunteti pe faza cand sunt gata.

Tips&tricks

  • multa vreme mi-a dat batai de cap aluatul de biscuti, nu este elastic, se intinde mai greu si uneori crapa (la propriu); dar, din experienta, mi-am dat seama ca se lucreaza mai usor cu el daca e bine infainat blatul
  • in cazul in care nu reusiti deloc sa il intindeti, puteti pur si simplu sa faceti bile pe care sa le turtiti apoi cu podul palmei
  • gasiti timpul ideal de lasat la rece; daca sta prea putin, ramane moale si greu de facut forme; daca e prea tare, nu se intinde; in general eu il scot si il mai las pe blat cateva minute, pana se poate lucra usor
  • in loc de ulei de cocos se poate folosi unt
  • in loc de faina de cocos mai puteti adauga aprox 50 g faina normala; aluatul trebuie sa fie de o consistenta mai tare, nu foarte lipicios, sa il puteti intinde si modela
  • timpul de copt poate varia de la un cuptor la altul, fiti cu ochii pe biscuiti, intoarceti-i o data, testati unul sa vedeti daca este gata

Se pastreaza bine in cutie, ceva de rontatit, la micul dejun sau ca gustare. Pofta buna!

Advertisements