Carne de pui (eu am avut gaina de tara)
2 morcovi
3-4 buchetele de conopida
1 bucata de telina
1 ceapa
1 pastarnac

Puneti carnea la fiert si scoateti spuma. Dupa ce nu mai face spuma, adaugati telina, ceapa si pastarnacul intregi.
Atunci cand carnea e aproape fiarta, scoateti legumele puse pana acum si  adaugati morcovii taiati rondele si conopida desfacuta in bucati mici. Mai lasati 10-15 minute pana ce fierb si legumele. La final, asezonati cu patrunjel verde si sare dupa gust.

Tips&tricks
– eu de obicei scot carnea din supa si o folosesc la chiftelute sau tocanite, mai ales ca e de tara si e mai tare. O reteta de chiftelute gasiti aici https://retetepentrucopiiblog.wordpress.com/2016/05/04/chiftelute-de-pui-la-cuptor/
– cu legumele scose din supa iar puteti face un felul doi: puneti si un morcov intreg, chiar si un cartof; puteti face o salata cu quinoa, ca aici https://retetepentrucopiiblog.wordpress.com/2016/04/08/salata-de-legume-cu-quinoa/
– daca aveti timp, faceti si galuste. Asa era planul initial, dar nu am mai apucat 🙂

Pofta buna!

Advertisements