300-400 g spanac
1 dovlecel/zucchini
1 ceapa verde
1 mana de marar
5 oua
2 linguri de smantana
80 ml lapte
Sare, piper
100-200 g telemea de pus pe deasupra

Aluat
225 g faina
140 g unt
4 linguri de apa rece
Piper, cimbru

Mai intai am facut aluatul. Reteta dupa Gordon Ramsay, caci am avut norocul sa primesc imprumut niste carti de bucate spledide, din care sa ma inspir.

Se amesteca faina cu untul taiat cubulete (si condimente, dupa gust), repede repede sa nu se incalzeasca prea tare. Dupa ce ati obtinut firmituri de unt si faina, adaugati apa rece (eu am bagat-o cateva minute in congelator) si amestecati pana se face un aluat omogen. Tot repede, ca sa nu se incalzeasca untul prea tare si sa va iasa un aluat fraged. Formati o bila si bagati la frigider 30 minute (in folie alimentara).
Daca sunteti incepatoare in ale aluatului de tarta, instructiuni mai in detaliu gasiti aici http://savoriurbane.com/aluat-de-tarta-reteta-clasica/ , de exemplu.

Cat timp sta aluatul la frigider se opareste spanacul (1-2 minute in apa fierbinte).
Se scurge si se toaca marunt.
Dovlecelul se da pe razatoare, ceapa si mararul se toaca marunt.
Se amesteca toate ingredientele: spanac, dovlecelul scurs si el, ceapa, mararul, ouale, smantana si laptele. Condimentati dupa gust.

Aluatul scos de la frigider se intinde si se pune in forma, pe hartie de copt. Se inteapa cu furculita si peste el se aseaza din nou hartie de copt, pe care o umplem cu boabe de fasole (naut, orez, ce aveti). Se baga 15 minute la cuptor la 200 grade. Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi turnam umplutura. Se baga iar la cuptor, 50-60 minute, la 180 grade.
In ultimele 15 minute adaugam telemeaua data pe razatoare si lasam pana se rumeneste.

A iesit o nebunie de tarta, ceapa si mararul  au imbogatit gustul nemaipomenit!

Pofta buna!

image

image

image

image

Advertisements