3 mere
3 morcovi
1 sfecla mica

4 oua mari
200 ml ulei
250 g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita scortisoara
50 grame nuca maruntita

Din cand in cand mai fac suc la storcatorul cu presare la rece si, ca sa nu arunc pulpa, o folosesc la briose. Am cantarit cantitatea de pulpa, dar pur si simplu am uitat cat era. Ca idee, cam o cana si jumatate.

Am batut ouale cu uleiul, am adaugat faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Dupa ce s-au omogenizat am pus si nuca (tocata in robotul cu lama in S) si pulpa. Am amestecat totul bine.
Din cantitatea asta mi-a iesit o tava de briose si 8 forme (avioane, masinute – din silicon). Peste cateva briose am adaugat si bucati mai mari de nuca, se rumenesc in cuptor si au un gust nemaipomenit de bun.

Le-am copt la 180 grade 40-50 minute (in functie de cuptor, faceti testul cu scobitoarea, la al meu le las atat sa fiu sigura ca sunt coapte in interior).

Sunt foarte gustoase si aromate!
Pentru amatorii de dulce, le puteti servi cu gem, dulceata sau miere.

Tips&tricks
– in loc de pulpa de la suc puteti folosi doar morcov ras (gasiti aici reteta de briose cu morcov de la care am pornit eu http://www.teoskitchen.ro/2013/08/cupcakes-cu-morcovi.html) sau mar cu morcov, tot date pe razatoare
– briosele cu fructe sau legume ies de obicei mai umede. Ca sa fiti siguri ca se fac, setati o temperatura mai mica si un timp mai lung

Pofta buna!

Advertisements