5 oua
5 linguri de faina
1 lingura de ulei

Am separat ouale si am batut albusurile spuma, cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si cu o lingura de faina. Apoi am turnat albusurile peste galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus. Am pus pe rand si restul de 4 linguri de faina, amestecand usor dupa fiecare, pana s-au incorporat complet. Am pus intr-o tava pe hartie de copt si am dat la cuptor 20-25 minute.
A iesit un pandispan pufos, cu care va puteti pune imaginatia la lucru.

Atentie, nu e dulce deloc, doar pufos si bun de combinat cu alte bunatati.
O parte din el l-am taiat in doua jumatati si l-am umplut cu magiun.
Pentru restul am in cap o prajitura, revin cu reteta daca imi iese. 🙂
De unde m-am documentat pentru reteta: http://www.amorebio.ro/index.php/dulciuri-fara-zahar/100-blat-de-tort-fara-zahar
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-fara-zahar-prajitura-ideala-pentru-dieta-diabet.html

Advertisements