300 g iaurt
300 g faina
4 linguri ulei de masline
1 lingura praf de copt
1 lingurita sare
1 galbenus pentru uns
Seminte pentru ornat

Painicile astea le fac des, pentru ca sunt gata extrem de rapid si sunt tare apreciate de copii. Reteta o am de la o prietena de pe un grup FB, nu ii cunosc originea 🙂

image

Iaurtul se amesteca cu uleiul de masline.
Faina cu praful de copt si sarea. Apoi se toarna iaurtul peste faina si se amesteca totul usor cu mana. Iese un aluat moale si foarte lipicios, nu va speriati, asa trebuie sa fie.
Cu mainile ude formati bilute si le puneti in tava pe hartie de copt. Ies cam 10-12, in functie de cat de mari le faceti.
Se ung cu galbenusul batut cu o lingura de apa si apoi se presara semintele.
Eu le-am pus 30 minute la cuptor la 200 grade, pana ce s-au rumenit frumos.
Ai mei le mananca asa goale, dar si taiate in doua si unse cu unt si miere, gem, pateu de casa.
Pofta buna!

Advertisements